Forum o piłce nożnej w Afryce
Administrator
Prawie wszystko przemawia za Benfiką. Ma lepszych piłkarzy, lepiej prezentuje się w tym sezonie, w półfinale pokonała faworyzowany Juventus, a Sevilla FC trochę szczęśliwie wygrała z VCF. Nie można jednak zapominać, że kilku graczy Lizbończyków będzie pauzować za kartki.
Ciekawe jest to, że dopiero w ostatnim czasie Benfica zaczęła odnosić tak duże sukcesy, bo moim zdaniem skład w porównaniu z tym sprzed kilku lat mają nawet gorszy.
Maximax napisał:
To dlatego, że oglądałeś mecze greckich drużyn?
Poniekąd tak, bo mogłem przyjrzeć się drużynie w czterech meczach (dodatkowo oglądałem jeszcze mecze drużyn młodzieżowych w UEFA Youth League) Benfica to jednak bogata historia i bardziej ciągnie mnie do takich klubów.
Administrator
Ah ta Benfica...Znowu przegrała ważny mecz, który spokojnie mogła rozstrzygnąć na swoją korzyść. Klątwa Guttmana trwa, a następnej tak dobrej okazji jak dzisiaj może w najbliższych latach nie być...
Bardzo trudne losowanie dla Zawiszy Bydgoszcz - zagrają z SV Zulte Waregem. Najłatwiejsze losowanie miał chyba Ruch Chorzów. Zagra ze zdobywcą pucharu Liechtensteinu FC Vaduz lub zdobywcą pucharu Gibraltaru (!) College Cosmos. Lech Poznań natomiast zagra ze zwycięzcą meczu Fram - JK Nomme Kalju.
Administrator
Najłatwiejsze losowanie z pewnością miał Lech, a nie Ruch Chorzów. FC Vaduz nie dało szans rywalom w tym sezonie Challenge League, to drużyna na wyższym poziomie od Framu czy Nomme Kalju.
Zawisza i Ruch odpadną, Lech przejdzie dalej - takie są moje typy.